MARKETING EN PR TOOLS VOOR UW MUSEUM

Museummedia heeft marketing en pr mogelijkheden beschikbaar die musea ondersteunen en ontzorgen: exposure via social media, workshops, handige en snelle video producties, het musea.tv kanaal, digitale concept ontwikkeling, adviezen en consultancy.

Drie concrete concepten voor marketing en pr voor uw museum

1. UP-TO-DATE MET WORKSHOPS

Musea.tv organiseert in 2017 een serie hands-on workshops

Musea.tv
Http://musea.tv is de populaire website waarop bezoekers middels korte pakkende filmpjes verrassende musea en tentoonstellingen ontdekken in Nederland en Vlaanderen. Musea.tv is een initiatief van Infofilm/Museummedia, sinds 1983 innovatief werkzaam voor musea, cultuur en wetenschap.

Museumbezoek stimuleren
Musea.tv ziet het als haar taak het museumbezoek te promoten en te stimuleren en wil daartoe de musea ondersteunen met digitale, innovatieve en online expertise en kennisoverdracht. In het voorjaar 2017 organiseert Musea.tv daartoe professionele workshops voor museum-medewerkers.

Hands-on workshops
Alle workshops worden gegeven door specialisten en zijn kort en krachtig en op de praktijk gericht. Ze zijn in principe bedoeld voor conservatoren en marketing- en pr-medewerkers van musea en culturele instellingen. Ze sluiten aan bij hetgeen waar musea.tv voor staat: het bereiken van nieuwe museumbezoekers op een speelse en innovatieve manier.

Ga voor informatie en inschrijfformulier naar http://musea.tv/workshops-musea/ of neem contact op met Roger Busschots, info@museummedia.nl, telefoon +31 6 42327770.

2. SOCIAL MEDIA ONTZORG-PAKKET

Het social media ontzorg-pakket – Twitter, Facebook, Instagram… het kost uw pr-afdeling veel tijd om ze continu en strategisch te onderhouden. Museummedia voert uw social media campagne uit. En gebruikt daarbij haar grote netwerk op twitter en facebook (@Museummedia 31.000 unieke volgers en @Museummedia_nl 12.000 volgers in Nederland en Vlaanderen). Museummedia ondersteunt en ontzorgt uw social media activiteiten professioneel en gericht op succes. We analyseren diverse meetbare variabelen van uw tweets en posts en zetten uw persberichten en informatie om in opvallende berichten. Ook uw foto’s worden geoptimaliseerd voor online toepassingen. Vraag voor meer informatie naar Roger Busschots +31 (0)6 42 32 7770 of mail info@museummedia.nl.

Ontvang het musea.tv journaal

Het Musea.tv journaal is bestemd voor musea. Er staat nuttige informatie in, aanbiedingen en tips, Verschijnt onregelmatig.

3. MUSEA.TV LAAT VERRASSENDE MUSEA ONTDEKKEN

De website musea.tv laat bezoekers verrassende musea ontdekken in Nederland en Vlaanderen. De site is uiteraard gratis en volledig responsive zodat hij zowel op desktop en laptop als op smartphones en tablets heel prettig te bekijken is. Er zijn diverse manieren waarop u als museum of culturele instelling gebruik kunt maken van de nieuwe mogelijkheden van musea.tv.

O.a. via een korte clip op musea.tv. U stuurt enkele scherpe foto’s en een paar pakkende teksten. Museummedia doet de rest. Uw video commercial in UltraHD/4K inclusief muziek is ’s anderendaags klaar voor toepassingen indoor en online op uw eigen website. En u profiteert van exposure op musea.tv en de populaire social media-kanalen van Museummedia. (@Museummedia heeft op twitter wereldwijd meer dan 31.000 unieke volgers en @museummedia_nl heeft er 12.000 in Nederland en Vlaanderen).

Neem contact op met info@museummedia.nl of bel +31 (0)6 42327770.

 

MUSEUMMEDIA

VOLG ONS

OVER ONS

Museummedia is een initiatief van Infofilm in Leiden.

Ook van Infofilm is de online portal Musea TV, 'ontdek verrassende musea in Nederland en Vlaanderen',

en de vergader- en presentatieruimte Belgica in Leiden.

Musea TV organiseert voor conservatoren, communicatie-, marketing- en pr-medewerkers van musea praktische hands-on workshops.

CONTACT

Museummedia
Roger Busschots

Haarlemmerweg 21
2316 AB Leiden
06 42 32 7770
info@museummedia.nl