News & resources for museums
Call Us : +31 (0)6 42327770

Digitale Innovatie in Musea

Tien musea krijgen van SNS REAAL Fonds financiële ondersteuning om hun projectvoorstel in het kader van de programmaregeling Digitale Innovatie in Musea uit te voeren. Vorige week zijn de projecten bekend gemaakt en de ontvangers hierover geïnformeerd.

Met deze regeling wil SNS REAAL Fonds musea stimuleren tot het ontwikkelen en introduceren van vernieuwende toepassingen die het publiek sterker betrekken bij de collectie, bij een tentoonstelling of het museum als totaal. Er zijn binnen de tweede, en tevens laatste editie van de programmaregeling Digitale Innovatie in Musea 32 aanvragen ingediend. Zonder uitzondering waren dit sympathieke, initiatiefrijke ideeën die gezamenlijk een goed beeld geven waar musea op het gebied van digitale innovatie staan en naar toe willen.

Het Fonds heeft, samen met dr. Harry van Vliet, lector Crossmedia aan de Hogeschool Amsterdam, alle aanvragen beoordeeld. Uiteindelijk is tot een selectie van 10 aanvragen gekomen die het beste bij de criteria van de regeling passen en die in hun verscheidenheid een goed beeld geven van de  innovatie waar ook andere musea mee aan de slag kunnen. Bij de selectie hebben met name  de aandacht  voor crossmediale aanpak, dramaturgie, narrativiteit, de mogelijke voorbeeldfunctie en/of samenwerking met andere musea de doorslag gegeven.

Bekijk hier de lijst van de 10 musea.

Comments are closed.