Selecteer een pagina

A Night at the Museum – Donderdag 4 augustus, 20.00 uur – Museum Prinsenhof, Delft > tijdens het Delft Chamber Music Festival

Niet alleen viert het Delft Chamber Music Festival dit jaar zijn 20ste editie, het is ook de twintigste keer dat het festival in de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft plaatsvindt. Om deze verbintenis te vieren presenteren wij samen met het museum een feestelijke muzikale avond, waarin we u meenemen op een ontdekkingstocht door de ruimtes van het instituut. Onderweg komt u musici tegen die muziek spelen bij bijzondere en kenmerkende stukken uit de collectie. Ook leert u iets over de historie van Nederland, Delft en het museum, gepresenteerd door curatoren van het museum.

A Night at the Museum is speciaal samengesteld door het festival en het museum om het museum in een nieuw perspectief te zetten en onze bezoekers ook eens op een andere manier kennis te laten maken met het bijzondere gebouw en de unieke collectie. 

De avond sluiten we gezamenlijk af met een uitvoering van Brahms’ indrukwekkend derde pianokwartet in onze vertrouwde Van der Mandelezaal.

Meer info en tickets: https://delftmusicfestival.nl/programma/a-night-at-the-museum/

Over het Delft Chamber Music Festival

Het Delft Music Festival vindt plaats van 28 juli t/m 7 augustus op diverse locaties in Delft. Het Festival is sinds de oprichting in 1997 uitgegroeid tot een kamermuziekfestival van wereldformaat. Violiste en artistiek leider Liza Ferschtman nodigt iedere zomer de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om tegen het prachtige historische decor van Delft en omgeving te musiceren. In een feestelijke, zomerse en intieme setting worden de meest bijzondere en unieke programma’s ten gehore gebracht. Het festival staat internationaal bekend om het hoge niveau van de musici, de bevlogenheid van de uitvoeringen en de unieke benadering van de muziek zonder de traditie uit het oog te verliezen.

Meer info en tickets: www.delftmusicfestival.nl