Selecteer een pagina

Vos volgt Adriana Gonzalez Hulshof op die per 1 maart aftreedt 

Caroline Vos treedt per 1 maart aan als de nieuwe directeur van Stichting Amsterdam Art. Vos (1987), was onder meer werkzaam als marketing adviseur bij het Van Gogh Museum en projectmanager bij Museumnacht Amsterdam. Kerntaken bij haar aanstelling zijn de profilering van Amsterdam Art Weekend op internationaal niveau en het verbinden van een breed publiek met de Amsterdamse kunstscene. De volgende editie van Amsterdam Art Weekend vindt plaats op 22 – 25 november 2018.

Het bestuur van Stichting Amsterdam Art baseert de keuze voor Caroline Vos op haar overtuigende visie, kennis van de kunstwereld en bewezen organisatorische capaciteiten. Met Vos kan Stichting Amsterdam Art zich verder ontwikkelen als een veelzijdige organisatie die niet alleen het inmiddels gerenommeerde kunstweekend in de stad organiseert maar die ook internationale culturele verbindingen tot stand brengt en een platform is voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse kunst.

Rob Defares, voorzitter bestuur Stichting Amsterdam Art: ‘Onze dank gaat uit naar Adriana Gonzalez Hulshof voor haar inzet en behaalde successen. Met de aanstelling van Caroline Vos zijn we overtuigd dat we een nieuwe directeur hebben die Amsterdam Art Weekend naar de volgende fase kan brengen’.

Caroline Vos: ‘Ik kijk er naar uit om mij actief in te zetten voor de hedendaagse kunst in Amsterdam en de stevige basis die mijn voorganger heeft gelegd met een frisse blik uit te bouwen. Ik verheug mij om samen met het bestuur, team en de partners van Amsterdam Art een volgende stap te zetten in de (internationale) profilering van de stichting en het Art Weekend. Samen laten we zien wat voor een uniek kunstklimaat Amsterdam heeft en brengen we deze onder de aandacht bij een zo divers mogelijk publiek’.

Caroline Vos
Caroline Vos studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en Universiteit van Utrecht. Na haar studie en diverse banen in de Amsterdamse kunstwereld werkte zij twee jaar in de galerie van Ron Mandos. Daarna zette zij zich in voor de collectieve (jongeren)marketing van Amsterdamse musea als projectmanager bij N8 | Stichting Museumnacht Amsterdam. De laatste drie jaar was Vos werkzaam als marketing adviseur bij het Van Gogh Museum waar ze onder meer mee werkte aan verschillende internationale en lokale campagnes en samenwerkingen. Sinds 2016 is Vos als bestuurslid betrokken bij de Frankendael Foundation.

Stichting Amsterdam Art
Stichting Amsterdam Art functioneert als platform voor hedendaagse kunst. De stichting werkt samen met belangrijke nationale en internationale kunst- en culturele instellingen met als doel om met elkaar het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad voor het voetlicht te brengen. De reikwijdte en expertise van de Stichting maken haar de aangewezen partij om voor het grootstedelijke aanbod aan hedendaagse kunst een doorlopende publieke belangstelling te wekken. Stichting Amsterdam Art is initiatiefnemer en coördinator van Amsterdam Art Weekend, het enige hedendaagse kunstweekend van de stad, dat jaarlijks meer dan 45.000 bezoekers krijgt.