06 42 32 7770 info@museummedia.nl

Contact met Museummedia

Museummedia contactMuseummedia is een initiatief van Infofilm vof, KvK nummer 28039781, btw nr NL 801 757 095 B 01, IBAN nummer NL89 INGB 0678 5111 87. Uitvoerder van het Museummedia-concept is Roger Busschots. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen +31 6 42 32 7770.

CV

Museummedia is een initiatief van Roger Busschots

Ik ben Roger (op z’n Frans uitgesproken) Busschots, geboren en getogen in Antwerpen, afgestudeerd in de culturele antropologie aan de universiteit Leiden (specialisatie etno-cinematografie) en blijven hangen in dit mooie stadje.

Iets over mezelf:

– Ik werk voor musea en de cultuursector met film, video, webdesign, animaties, nieuwe en interactieve media, social media, graphic & motion design,
– ik heb samen met mijn tweelingbroer Robert (zelfde opleiding) met ons bedrijfje Infofilm (opgericht in 1983) ontelbare films, animaties en nieuwe media gemaakt voor musea,
– ooit heb ik de SONY Video Award mogen winnen voor het beste educatieve programma van Nederland (Cha-do, de weg van de thee, gemaakt in opdracht van Rijksmuseum voor Volkenkunde)
– heb in 1980 met de pioniers van de documentaire film Joris Ivens, Jean Rouch en Henri Storck en met Robert Busschots en Dirk Nijland de film Cinemafia gemaakt (https://www.infofilm.nl/project/cinemafia/)
– ik heb in opdracht van de Universiteit Leiden het Bezoekerscentrum Sterrewacht ontworpen in aansluiting op de renovatie van het monumentale gebouw door Architectenburo Veldman, Rietbroek, Smit,
– op Twitter (31.750 + 12.300 volgers) , Facebook en LinkedIn (6.000 connecties) ben ik met ‘@museummedia’ een doorgeefluik van informatie naar musea en medewerkers uit het museale en culturele veld.
– in 2009 ben ik op Twitter en Facebook gestart met ‘Leiden op de kaart’, een social media account om positief Leiden nóg meer op de kaart te zetten.
– Oktober 2018 heb ik het youtube kanaal ‘Leiden op de kaart’ aangemaakt met regelmatig verschijnende korte films over kunst, cultuur, musea, events, etc. die ik met mijn iPhone maak. Recent heb ik er het Instagram account @Leiden_opdekaart aan toegevoegd.
– eind 2019 ben ik met ‘Leiden op de kaart’ genomineerd voor de Leiden Award samen met Museum Boerhaave en Onno Blom. Museum Boerhaave won zeer verdiend de award,
– en sinds drie jaar mag ik ook lunches en soep maken en gastheer zijn bij Belgica vergaderruimte in Leiden (www.belgica.nu).

OVER ONS

Museummedia is een initiatief van Infofilm in Leiden.

en de vergader- en presentatieruimte Belgica in Leiden.

CONTACT

Museummedia
Roger Busschots

Haarlemmerweg 21
2316 AB Leiden
06 42 32 7770
info@museummedia.nl