Selecteer een pagina

Den Haag, 22 september 2017 – De directie van het Mauritshuis heeft Femke Hameetman benoemd tot Hoofd Educatie van het museum. Hameetman begint op 1 november 2017 aan haar nieuwe functie waarin zij verantwoordelijk wordt voor de educatie en publieksbegeleiding van het Mauritshuis. Zij volgt Epco Runia op die sinds medio augustus Hoofd Collectie is bij Museum Het RembrandthuisAmsterdam.

Directeur Emilie Gordenker: “Met veel plezier verwelkomen we Femke Hameetman als Hoofd Educatie in het managementteam van het Mauritshuis. Tijdens de sollicitatieprocedure hebben we haar leren kennen als iemand met veel ervaring binnen de museumeducatie en als een ondernemende persoonlijkheid met heldere visie. We zijn ervan overtuigd dat ze een waardevolle bijdrage zal leveren aan het museum en kijken uit naar haar komst.”

Femke Hameetman: ‘Al op mijn tiende maakte De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp door Rembrandt grote indruk op me. Griezelig én fascinerend. De eerste keer dat ik het zag, staat me nog levendig bij. Om nu voor het museum te gaan werken van wiens prachtige en gespecialiseerde collectie dit schilderij deel uitmaakt, vind ik bijzonder. Ik zie ernaar uit om deel uit te gaan maken van dit professionele team.’

Femke Hameetman (1973) is eigenaar van museumLAB, een bedrijf dat zich richt op het maken van tentoonstellingen, culturele marketing en educatie voor opdrachtgevers als het Van Gogh Museum, Naturalis en Museum Boijmans Van Beuningen. Daarvoor vervulde Hameetman diverse managementposities op het gebied van educatie, onder andere bij Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam en de Kunsthal Rotterdam. Naast haar betaalde posities heeft zij bestuurlijke ervaring: zo was zij tussen 2014-2015 als adviseur betrokken bij het Mondriaan Fonds en is zij nog altijd adviseur en bestuurslid van de Stichting Zabawas.

https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/