Selecteer een pagina

Goed nieuws! Met ingang van 1 september 2016 kunnen alle kinderen en jongeren tot en met 18 jaar en studenten die in Groningen een mbo-, hbo- of universitaire studie volgen gratis naar het Groninger Museum. Deze regeling is mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen, (Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG), provincie Groningen en de onderwijsinstellingen Alfa-college en Noorderpoort.

Feestelijke aftrap op donderdag 1 september
Op donderdag 1 september is in het Groninger Museum de feestelijke aftrap van de nieuwe regeling. Tussen 15.00 en 18.00 uur zijn er extra activiteiten voor kinderen, jongeren en studenten. De Groninger Museum Insiders (studentvrijwilligers van het Groninger Museum) zullen speciale rondleidingen geven en er zijn activiteiten van de Groninger Museum JuniorClub (de kinderclub van het museum) in het atelier van het museum.

Educatie
Educatie is een van de speerpunten van het beleid van het Groninger Museum. Het museum heeft een speciaal educatieprogramma op maat. Daarnaast is gratis toegang voor jongeren en studenten in Groningen een belangrijk middel om het culturele klimaat verder te verbeteren en de algemene ontwikkeling van jonge mensen te bevorderen. Een bezoek aan het museum biedt jongeren kennis en inspiratie over kunst, vormgeving, architectuur, geschiedenis en erfgoed. Ook krijgen ze toegang tot tijdelijke tentoonstellingen die hun horizon verbreden en de persoonlijke identificatie met Groningen versterken. Met de gratis entree voor kinderen, jongeren en (in Groningen studerende) studenten wil het Groninger Museum een eventuele drempel om het museum te bezoeken verlagen.

http://www.groningermuseum.nl