Selecteer een pagina

Vanaf vandaag 29 september t/m 8 januari 2017 in het Mauritshuis in Den Haag een tentoonstelling met koninklijke allure, “from the British Royal Collection”: Hollanders in Huis.
(bron: website Mauritshuis): “Het Britse koningshuis bezit een van de mooiste verzamelingen oude schilderijen ter wereld. De collectie is in vele eeuwen door verschillende vorsten bijeengebracht. Meestal hangen de schilderijen achter gesloten deuren, maar het Mauritshuis kan er dit najaar tijdelijk tweeëntwintig laten zien. De befaamde Royal Collection, beheerd door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, bevat hoogtepunten uit de oeuvres van bekende schilders als Gerard ter Borch, Gerrit Dou, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen.
Voor deze tentoonstelling zijn genrestukken geselecteerd van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Hier is het leven zelf te zien: vechtende boeren, flirtende dames en heren, maar ook liefdevolle moeders of een gewone winkelier.” Bezoek de website van het Mauritshuis: mauritshuis.nl

Bekijk de video op http://musea.tv.