Selecteer een pagina

Koning opent tentoonstelling ‘1001 vrouwen’

3 Oktober opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’. Een tentoonstelling over bekende en minder bekende vrouwen die, ieder op hun eigen manier, een rol hebben gespeeld in de vorige eeuw.
Koning Willem-Alexander werd ontvangen door Judikje Kiers, directeur van het Amsterdam Museum. Na de officiële opening van de tentoonstelling nam Koning Willem-Alexander het eerste exemplaar van het boek ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’ van historica Els Kloek in ontvangst. De Koning kreeg vervolgens een rondleiding door de tentoonstelling door Tom van der Molen, conservator van het Amsterdam Museum. Bij diverse portretten van vrouwen en objecten in de tentoonstelling kreeg de Koning extra uitleg of ging hij in gesprek met betrokkenen.
‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’
De tentoonstelling, met bijna 200 portretten en verhalen van vrouwen en meer dan 300 zeer uiteenlopende voorwerpen, is van 4 oktober tot en met 10 maart 2019 in het Amsterdam Museum te bezichtigen.