Selecteer een pagina

Welkom bij de website van
Leiden op de kaart.

 

 

Leiden op de kaart tijdens de corona-periode

De nominatie voor de LeidenAward eind 2019 is een stimulans voor de activiteiten van ‘Leiden op de kaart’. Sinds oktober 2018 op YouTube met nu al meer dan 16.000 kijkers en op Twitter met 5.700 volgers is ‘Leiden op de kaart’ een aantrekkelijk online kanaal geworden om Wonderful Leiden te ontdekken.

Helaas hebben de maatregelen rond Covid-19 grote gevolgen voor ons platform. Er kunnen nauwelijks films op locatie worden gemaakt. In afwachting van werkende medicijnen en een goed vaccin liggen de activiteiten bijgevolg parktisch stil. U kunt Leiden op de kaart volgen op social media:

CONTACT: 06 4232 7770 of mail naar .

Leiden op de kaart is genomineerd voor de Leiden Awards

Afgelopen maanden was de nominatieperiode voor De Leiden Awards – dé prijs voor initiatieven die Leiden op de kaart zetten. Op 6 oktober was de deadline en de jury heeft wel 40 nominaties, in de categorie ‘Professional’ of ‘Liefhebber’ mogen ontvangen! Wij mogen u het gelukkige nieuws brengen dat  het Youtube kanaal ‘Leiden op de kaart’ daarbij ook is aangedragen ter nominatie!

Wie uw inspanning heeft genomineerd mogen wij helaas niet vertellen, maar toch wilden we graag het heuglijke nieuws met u delen! Daarmee willen wij ook onderschrijven hoe goed we het vinden dat Leidenaren zich zo hard inzetten voor onze stad. De tijd en energie die er in het youtube kanaal ‘Leiden op de kaart’ wordt gestoken, draagt bij aan Leiden nog mooier en aantrekkelijker maken, zowel voor de Leidenaar zelf als de mensen daarbuiten. Deze inspanning wordt dan ook gezien en gewaardeerd, en in dit geval dus zelfs beloond met een nominatie!

En het wordt nog beter; u zit in de Top 3 van de categorie ‘Professional’! De jury, onder leiding van Gerda Schukking– hoofdredacteur van het magazine Leven! -, heeft zich over het buitengewoon brede palet aan nominaties gebogen en een aantal zeer moeilijke keuzes moeten maken. Vele uitmuntende nominaties hebben zij helaas moet laten afvallen. Uit de beide categorieën (‘Professional’ of ‘Liefhebber’) hebben zij de beste 3 gekozen. In willekeurige volgorde zijn dit geworden:

Professional :

Het Youtube kanaal ‘Leiden op de kaart’ van Roger Busschots
Rijksmuseum Boerhaave en haar directeur en tevens Telegraaf-columnist Amito Haarhuis
De bijdrage rondom ‘de Jonge Rembrandt’ van Onno Blom (het boek, de column in de Vokskrant en het tv-programma het Raadsel Rembrandt)

‘Liefhebber’ :

‘Chasing Rembrandt’s tulips on two wheels’, het New York Times artikel door Suzanne Masters
‘De Leidse Rembrandtdagen’, georganiseerd door Tjeerd Scheffer en een legio aan vrijwilligers
‘Reezyard’, het instagram-account door Richard steenvoorden

 

 

Leiden op de kaart in de Juli2019-nieuwsbrief van Museum De Lakenhal.

Filmaker Roger Busschots van ‘Leiden op de kaart’ geeft je alle ins en outs over gebeurtenissen en evenementen in Leiden. Tijdens het openingsfestival maakte Roger meerdere filmpjes over het vernieuwde museum. Hij sprak onder andere met directeur Meta Knol over haar visie en missie van Museum De Lakenhal en met conservator actuele kunst Nicole Roepers over het Nieuw Leids Laken. Bekijk de filmpjes >

CONTACT

Leiden op de kaart
Roger Busschots
06 42 32 7770
leidenopdekaart@gmail.com