Selecteer een pagina

MONDRIAANHUIS AMERSFOORT ZOEKT ‘MONDRIANA’

De onmiskenbare eigen stijl van Piet Mondriaan met zwarte rechte lijnen en vlakken in primaire kleuren, heeft veel mensen en organisaties geïnspireerd om producten à la Mondriaan te ontwikkelen. Er bestaan o.a. tassen, truien, fietsen en zelfs wc-brillen en grafurnen in Mondriaanstijl. Het Mondriaanhuis is op zoek naar deze producten voor een kleine ‘tentoonstelling-met-een-knipoog’ in het binnenkort geheel vernieuwde geboortehuis.

Bent u in het bezit van een voorwerp of kledingstuk in Mondriaanstijl?

Wilt u dit tijdelijk uitlenen aan het Mondriaanhuis?

Stuur dan vóór 8 februari a.s. een mail met foto van het object naar JvanderMeer@mondriaanhuis.nl

Indien uw voorwerp geschikt is als aanvulling op de expositie zal collectiebeheerder Jaap van der Meer contact met u opnemen.

Of uw voorwerp geschikt is hangt o.a. af van het volgende:

– het Mondriaanhuis beschikt nog niet over het voorwerp dat u aanbiedt;

– het voorwerp is in goede staat;

– het voorwerp past in de tentoonstelling.

Het Mondriaanhuis wordt momenteel verbouwd en opent weer op 7 maart (de geboortedag van Piet Mondriaan) als museale beleving voor jong en oud. De heropening maakt onderdeel uit van het landelijke themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats. Van Drachten tot Den Haag en van Utrecht tot Eindhoven. Ook Amersfoort doet mee aan dit programma met tentoonstellingen en activiteiten bij het Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE en FASadE (Rietveldpaviljoen).  

www.destijlutrechtamersfoort.nl

www.mondriaantotdutchdesign.nl