Selecteer een pagina

Naturalis Biodiversity Center heeft opnieuw een extra bijdrage van de BankGiro Loterij gekregen. Dat maakte de BankGiro Loterij gisteren bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De bijdrage van ruim een half miljoen euro is bestemd voor het nieuwe LiveScience, de plek waar onze experts en bezoekers samenkomen, met elkaar in gesprek gaan en waar bezoekers zelf aan de slag kunnen.


Het is de derde extra bijdrage voor Naturalis sinds 2015. Eerder kreeg Naturalis bijdragen van 1,2 miljoen euro voor de tentoonstelling T. rex in Town (2015) en 1,25 miljoen euro voor de REXperience (2017), een spectaculaire attractie waarin de bezoeker wordt meegenomen naar de tijd van T. rex Trix. Naturalisdirecteur Edwin van Huis: “Het is fantastisch dat de deelnemers van de BankGiro Loterij ons met deze extra bijdrage weer de kans geven om in het nieuwe museum veel meer mensen te raken met de schoonheid en de rijkdom van de natuur. LiveScience is uniek, het is onze etalage en ons visitekaartje. In LiveScience zetten we ons werk en de mensen die dat werk doen op de voorgrond. Het hele jaar rond, zeven dagen per week en gratis toegankelijk. Want hoe meer je weet over het leven op aarde, hoe beter je beseft dat we de natuur nodig hebben voor onze toekomst.” 


LiveScience: met je neus op natuur en wetenschap

Naturalis was nog nooit zo open. In de museumzaal LiveScience zit je met je neus op natuur en wetenschap. In een open ruimte, gelegen aan de straatzijde en achter een glazen pui, gonst het van de activiteiten. Medewerkers van Naturalis doen er hun werk, iedereen kan meekijken én meedoen. In LiveScience beleef je echte prepareersessies, neemt een ‘razende reporter’ je mee op expeditie naar een exotisch oord waar we onderzoek doen of naar een hightech laboratorium verderop in het gebouw. Je raakt in gesprek met specialisten, zoals onze fossielendeskundigen die met speciale apparatuur triceratopsbotten uit gesteente vrijmaken. En je kunt er terecht met specifieke vragen over de natuur. LiveScience is dé nationale ontmoetingsplek voor natuur en wetenschap, voor iedereen tastbaar, fun en toegankelijk. Het nieuwe Naturalis gaat medio 2019 open voor publiek.


Ook hogere geoormerkte bijdrage

En er was meer goed nieuws: Naturalis kreeg naast de vaste jaarlijkse bijdrage van €300.000 een recordbijdrage van €374.922 van de deelnemers die specifiek – ‘geoormerkt’ – voor Naturalis meespelen. Deelnemers die geoormerkt meespelen dragen de helft van hun maandelijkse lotprijs af aan Naturalis.

Meer info over Bankgiroloterij: www.bankgiroloterij.nl/partners
Website Naturalis: https://www.naturalis.nl/