Selecteer een pagina

EERSTE ESCAPE ROOMS IN NOORDEN IN ECHTE GEVANGENIS

image001In Veenhuizen kunnen liefhebbers van escaperooms sinds kort proberen te ontsnappen uit een echte ‘escape-cel’ in strafgevangenis de Rode Pannen. Hiermee is gevangenisdorp Veenhuizen de eerste plek in Noord Nederland met escaperooms in een echte gevangenis. En wat is er nou spannender dan proberen te ontsnappen uit een echte gevangeniscel? 

Uitbraak2Hoewel het niet iedereen lukt om binnen het uur uit te breken, reageren de deelnemers enthousiast: ‘Vanmiddag met een groep collega’s deze activiteit gedaan. Was echt een super leuke ervaring. Rondleiding gehad, bewaarders huisje, codes kraken en proberen te ontsnappen. Dit was een goede teambuilding. Oh, en niet te vergeten, vooral veel gelachen.’

Escape rooms worden steeds populairder. Of het nu een vrijgezellenfeestje, teamuitje of andere gelegenheid met vrienden of familie is, een escape room is een bijzonder uitje. Je wordt samen met andere mensen opgesloten in een ruimte waaruit je, aan de hand van aanwijzingen en het oplossen van puzzels, moet ontsnappen. Het concept dankt zijn oorsprong aan computergames.

Actief Veenhuizen heeft in samenwerking met het Gevangenismuseum acht cellen in strafgevangenis de Rode Pannen ingericht als escape room. Het escape avontuur , genaamd ‘de Uitbraak’ begint al in het museum: de spelers worden verdacht van een delict, hun toekomst is onzeker, wat beslist de rechter, hoe lang zullen ze moeten zitten? Een bewaarder neemt ze mee naar het Huis van Bewaring, waar ze met een aantal medeverdachten een cel delen… Zij moeten binnen een uur de codes zien te kraken en komen al doende ook nog eens veel te weten over de rechtsgang en gevangenisstraf in Nederland.

De Uitbraak kan gespeeld worden door maximaal 24 personen tegelijk en kan geboekt worden bij zowel Actief Veenhuizen (https://www.actief-veenhuizen.nl) als het Gevangenismuseum. (http://www.gevangenismuseum.nl)