Selecteer een pagina

BNG Bank Erfgoedprijs 2018, t/m 22 maart kan iedereen stemmen op Leiden

Als je vindt dat Leiden de mooiste historische stad van Nederland is, kun je dat aan heel Nederland laten weten. Leiden is, samen met Deventer, Tilburg en Zaanstad genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2018. Deze nationale prijs is voor de gemeente met het beste erfgoedbeleid. Naast een juryprijs van €25.000,- is er ook publieksprijs. Tot en met 22 maart kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete erfgoedgemeente. Stemmen kan via: www.kunsten92.nl/publieksprijs

Erfgoedprijs

Leiden is genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2018. De winnaar wordt gekozen uit vier genomineerde gemeenten die volgens de jury erfgoed op een positieve en innovatieve wijze weet in te zetten voor de ontwikkeling van de gemeente. Eind 2017 heeft de jury onaangekondigd Leiden en de andere drie steden bezocht. Eind januari hebben wethouder Robert Strijk, directeur van Erfgoed Leiden en Omstreken, Ariela Netiv, en eigenaar van PS|Theater, Pepijn Smit, onze stad gepresenteerd voor de jury. Op basis hiervan kiest de jury één gemeente die een bedrag van €25.000,- wint.

Film

Tijdens de presentatie werd de volgende korte videoproductie getoond (gemaakt in samenwerking met Infofilm Leiden). De film laat zien dat erfgoed in het DNA van Leidenaren zit:https://youtu.be/R4RzmpNgHJU

Publieksprijs

Tot en met 22 maart kan iedereen stemmen op een van de vier genomineerden waarvan men vindt dat deze in het verleden, heden en toekomst het beste omgaat met erfgoed. Leiden kent veel trotse en enthousiaste erfgoedliefhebbers, die de komende tijd worden benaderd om te stemmen op hun favoriet.

Het is voor het publiek niet zichtbaar hoeveel stemmen er binnenkomen en wat de tussenstand is. Per e-mailadres kan er één keer worden gestemd. Aan de publieksprijs is geen geldbedrag verbonden, alleen de eer en een aandenken vormen de prijs.

Uitslag

De uitslag wordt op 29 maart a.s. bekend gemaakt!