Selecteer een pagina

ICOM Nederland heeft een jaarlijkse prijs ingesteld voor een innovatieve studie naar internationale ontwikkelingen in het museale veld. In 2012 is de eerste ICOM scriptieprijs uitgereikt aan Marliene Stolker (Reinwardt Academie) in 2015 aan Laura Berghuis (UVA) en in 2016 aan Kristel Witkam (Reinwardt Academie). De volgende scriptieprijs zal 16 november 2017 worden uitgereikt.

De winnaar krijgt  € 1500,-  prijzengeld.

Wil je meedoen?

Hieronder vind je de criteria voor deelname.

  • Het is een eigenzinnig, gedurfd en vernieuwend onderzoek over het museale veld met een internationale focus.
  • Het betreft onderzoek dat is gedaan in het kader van een succesvol afgeronde bachelor- of masterstudie aan een Nederlandse hogeschool of universiteit in het studiejaar 2016/2017.
  • Het onderzoek mag niet zijn gepubliceerd voordat de jury de uitslag van de prijsvraag bekendmaakt.

Kandidaten met een scriptie die voldoet aan de criteria kunnen tot 1 september 2017 een digitale versie van hun scriptie mailen, met een begeleidende brief en complete contactgegevens naar scriptieprijs@icomnederland.nl, t.a.v. ICOM scriptieprijs 2017.

De jury

Een vakkundige jury beoordeelt de scripties, waarvan in ieder geval 1 jurylid bestuurslid van ICOM Nederland is. Juryleden hebben drie jaar zitting. De jury samenstelling van 2017 is als volgt:

Arnoud van Aalst – juryvoorzitter, Directeur Museum Strategies, voormalig bestuurslid ICOM Nederland

Hanna Pennock – Interim Hoofd Onderzoek en Bibliotheek Catharijneconvent, tevens werkzaam bij de Riksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Gábor Kozijn – Erfgoedprofessional bij RCE en VIE

Moncef Beekhof – Hoofd Marketing & Communicatie, Joods Historisch Museum

Susan van ’t Slot- Event Manager Reinwardt Academie en bestuurslid van ICOM Nederland

Selectieprocedure

Uit de ingezonden scripties zullen er drie worden genomineerd. De genomineerden krijgen de gelegenheid om hun onderzoek te pitchen op 16 november. Over de uitslag van de prijsvraag kan niet worden gecorrespondeerd. Bij onvoldoende inzendingen van voldoende kwaliteit is de jury gerechtigd geen prijs toe te kennen.

Vragen over de scriptieprijs?

Stel ze via scriptieprijs@ICOMNederland.nl

En kijk op www.icomnederland.nl voor meer informatie over ICOM Nederland en de voorgaande scriptieprijswinnaars.