Selecteer een pagina

Musea.tv organiseert in 2017 een serie hands-on workshops

Musea.tv
Http://musea.tv is de populaire website waarop bezoekers middels korte pakkende filmpjes verrassende musea en tentoonstellingen ontdekken in Nederland en Vlaanderen. Musea.tv is een initiatief van Infofilm/Museummedia, sinds 1983 innovatief werkzaam voor musea, cultuur en wetenschap.

Museumbezoek stimuleren
Musea.tv ziet het als haar taak het museumbezoek te promoten en te stimuleren en wil daartoe de musea ondersteunen met digitale, innovatieve en online expertise en kennisoverdracht. In het voorjaar 2017 organiseert Musea.tv daartoe professionele workshops voor museum-medewerkers.

Hands-on workshops
Alle workshops worden gegeven door specialisten en zijn kort en krachtig en op de praktijk gericht. Ze zijn in principe bedoeld voor conservatoren en marketing- en pr-medewerkers van musea en culturele instellingen. Ze sluiten aan bij hetgeen waar musea.tv voor staat: het bereiken van nieuwe museumbezoekers op een speelse en innovatieve manier.

De workshops

1. DIY, maak zelf korte video’s – was op 26 januari 2017 

Waarom niet zelf je promovideo maken? Volg deze praktische workshop en je maakt daarna simpelweg met je smartphone of tablet en wat handige trucs een aantrekkelijke video voor op je youtube of vimeo kanaal en “ge-embed” op de museumwebsite. Ook streaming van presentaties en lezingen komt aan bod!

2.DIY, maak zelf korte video’s – 23 februari 2017 van 14.00 tot 17.00 uur

Vanwege grote belangstelling geven we nog een keer de DIY workshop. Spray like Banksy en andere museale interactie komt te vervallen.

3. Social media, de praktijk – 23 maart 2017 van 14.00 tot 17.00 uur

Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en Pinterest, de top vijf social media kanalen voor musea. Leer in deze workshop de kneepjes om ze efficiënt en doelgericht in te zetten voor uw museum marketing en pr.

4. Beacons leiden de bezoeker – 20 april 2017 van 14.00 tot 17.00 uur

Nieuwe technologieën om bezoekers door uw vaste opstelling te leiden gaan en komen. Maar beacons blijken meer te zijn dan een trend. Verneem er alles over in deze praktische workshop.

5. Animaties, een andere wereld – 25 mei 2017 van 14.00 tot 17.00 uur

In de workshop ‘Animaties’ ontdekt u op speelse wijze een wereld vol fantasie en mogelijkheden om zowel kinderen als volwassenen te boeien met een geanimeerde wereld. Software en creativiteit komen uitgebreid aan bod. Het opent nieuwe mogelijkheden voor online presentaties en op zaal. De workshop wordt gegeven door een zeer ervaren animator vol humor. Mis het niet.

Prijs en maximaal aantal deelnemers
De onkosten per workshop bedragen 75,- euro. Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 12. De eerste workshop op 26 januari is GRATIS.

Locatie
De workshops worden gegeven bij Belgica, Haarlemmerweg 21, Leiden (http://belgica.nu). Er is (betaalde) parkeergelegenheid aanwezig voor en achter het pand.

Inschrijven
Schrijf u snel in voor de eerste gratis workshop op donderdag 26 januari of één of meerdere van de andere workshops. Stuur een mailtje naar info@musea.tv met vermelding van uw keuze of gebruik inschrijfformulier op http://musea.tv/workshops-musea/