Selecteer een pagina
Afgelopen zaterdag 2 juni vond de Museumnacht Leiden plaats in de Leidse binnenstad waarbij een record aantal bezoekers het evenement heeft bezocht. In totaal waren er 5.166 bezoekers en bij elkaar zijn er 26.529 museumbezoeken geregistreerd.
De organisatie van de Museumnacht Leiden wil alle 11 musea,  partners, technici en vrijwilligers danken voor hun participatie om het evenement te produceren en draaiende te houden. Met de inzet van deze partijen is de Museumnacht Leiden wederom een groot succes geworden waarbij de Leidse binnenstad en de musea in een ander ‘nachtlicht’ zijn gezet.
 
Op de avond van 2 juni openden de Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum Sieboldhuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Rijksmuseum Boerhaave, Naturalis (in het Academiegebouw), CORPUS ‘reis door de mens’ (in de Oranjerie van de Hortus botanicus) en Museum Het Leids Wevershuis hun deuren. Dit jaar trok de tiende editie 5.166 bezoekers en zorgden voor 26.529 museumbezoeken.
 
Meer informatie over de Museumnacht Leiden is te vinden op http://www.museumnachtleiden.nl. De Museumnacht Leiden is ook te volgen via Facebook en Instagram (Museumnacht Leiden).