Selecteer een pagina

Van 4 juli tot en met 23 augustus ontving Naturalis maar liefst 60.565 bezoekers.

Naturalis sluit de zomer af met 60.565 bezoekers, het hoogste aantal sinds de opening van het museum in 1998. Deze zomer trok 5.308 meer bezoekers dan in 2011, voorheen de drukste zomer. “Niet alleen de vaste collectie trok veel publiek, ook de mini-expeditie ‘Op avontuur als Freek’ werd druk bezocht. Naturalis was daarnaast veel in het nieuws met uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen. Kortom, we kijken met trots terug op een fantastische zomer”, aldus Edwin van Huis, directeur Naturalis.

Bijna 28.000 bezoekers stapten deze zomer letterlijk en figuurlijk in de schoenen van Naturalisonderzoeker Freek Vonk. Zij maakten in de mini-expeditie kennis met zijn enthousiasme voor reizen, wilde dieren en onderzoek. Ook onderzocht het publiek wat in de sloten rondom Naturalis leeft; zeker 6.000 deelnemers gingen op slootsafari.

Topdrukte
2015 kan wel eens het drukst bezochte jaar ooit voor Naturalis worden. De komende herfst- en kerstvakantie zijn tevens periodes waarin Naturalis veel bezoekers verwelkomt. En tijdens de Kinderboekenweek, voorafgaand aan de herfstvakantie, heeft Naturalis een bijzonder programma met gratis toegang op zondag 18 oktober op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk. Met de T. rex die volgend jaar september naar Nederland komt, hoopt Naturalis in 2016 de records te blijven verbreken.

Naturalis Biodiversity Center is een internationaal opererend onderzoekscentrum. De ruim 120 onderzoekers en 200 gastonderzoekers die aan Naturalis verbonden zijn, houden zich bezig met het beschrijven, begrijpen en verklaren van biodiversiteit en geodiversiteit. Aan de basis van het onderzoek ligt de in twee eeuwen opgebouwde nationale collectie van 37 miljoen planten, dieren, fossielen en gesteenten. Naturalis is het meest bekend bij het grote publiek als familiemuseum, met meer dan 300.000 bezoekers per jaar.