Selecteer een pagina

Succesvolle tentoonstelling Hollanders in huis verlengd tot en met 5 februari 2017

Den Haag, 6 december 2016 – De tentoonstelling Hollanders in huis. Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection is vanwege succes verlengd. De topstukken van o.a. Johannes Vermeer, Jan Steen, Pieter de Hooch en Gerrit Dou zijn te zien tot en met 5 februari 2017.

 Directeur Emilie Gordenker: “We zijn verheugd dat de Royal Collection Trust het Mauritshuis de gelegenheid geeft om de tentoonstelling te verlengen. Zo kunnen nog meer mensen genieten van de prachtige werken uit de Royal Collection.”

Tijdsloten

Om de bezoeker zo goed mogelijk te bedienen, biedt het Mauritshuis toegangskaarten met tijdsloten. Met de aankoop van een tijdslot (à € 2,50) in combinatie met een toegangskaart heeft de bezoeker op een vast tijdstip na 15.00 uur direct toegang tot de tentoonstelling. Uiteraard is het ook mogelijk om zonder tijdslot de tentoonstelling te bezoeken.


De tentoonstelling, in oktober bezocht door Hare Koninklijke Hoogheid de Hertogin van Cambridge, geeft het publiek inzicht in het fenomeen genrestuk, zijn vele verschijningsvormen en de prikkelende symboliek die in deze schilderijen verborgen kan liggen. Het genre omvat veel verschillende onderwerpen: van eenvoudige boeren in een herberg tot elegante figuren in een rijk interieur. Sommige genretaferelen hebben een diepere, vaak moralistische betekenis – soms expliciet, soms verhuld. Daarnaast richtten kunstenaars zich op een zo aantrekkelijk mogelijke weergave van de figuren en hun omgeving. De sublieme schildertechniek draagt bij aan het kijkgenot.

Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection is het resultaat van een samenwerking tussen de Royal Collection en het Mauritshuis. Onder de titel Masters of the Everyday: Dutch Artists in the Age of Vermeer was de tentoonstelling van 13 november 2015 tot en met 14 februari 2016 te zien in The Queen’s Gallery, Buckingham Palace, Londen. Daarna was de tentoonstelling van 4 maart tot en met 24 juli 2016 te zien in The Queen’s Gallery, The Palace of Holyroodhouse, Edinburgh.